Hero Skills Challenge.

Hero Indian Women’s Open.

TEAM ASIA AND REST OF THE WORLD TIED 2-2.
The Hero Women’s Indian Open got its first taste of competition albeit in the Skills Challenge on Wednesday, setting the mood for the rest of the week. Both teams won two skills each to finish the tie level at 2-2. With Rs. 60,000 on offer for each Skill, the teams earned Rs. 1,20,000 each and that was shared among the four players in both teams. Four players each from Asia and the Rest of the world contested in the Hero Skills Challenge that required two chosen players from either team to display the skills. Team Asia comprised Sharmila Nicollet, amateur Gaurika Bishnoi, Thais Thidapa Suwannapura and Supamas Sangchan, while the Rest of the World team was made up of Beth Allen, Carlota Ciganda, Belen Mozo and Anne Van Dam.

Playing on the 18th green, the teams were first required to pitch from 100 yards and then try and hit the Hero Scooter, which was strategically placed right in the centre of the lake next to the 18th. Then they were required to come out of the bunker before finally they competed in the long putt. Sharmila, coming off a three-month training stint in Florida, where she trained with Gary Gilchrist, pitched from 100 yards to within three feet and nine inches to grab the top spot.In the second skill, last year’s LET Order of Merit winner, Beth Allen found her target, the Hero Scooter, whilst others missed out.

8 Birdies in final round for a fabulous 67 and top5 result again. Saturday -2 with an eagle on hole2 par 4. Friday 1st round -1 DLF Golf and Country Club, India.

12 november 2017 Redactie GOLF.NL

Podium voor Van Dam in India

 
Dankzij een uitstekende slotronde is Anne van Dam gedeeld derde geworden in het Hero Women’s Indian Open, een toernooi van de Ladies European Tour. Een knappe prestatie, zeker gezien de omstandigheden in New Delhi, waar door hevige smog sprake is van een noodsituatie.
Acht birdies en drie bogeys stonden er zondag na 18 holes op de kaart van de Arnhemse. De Nederlandse professional begon de slotdag op DLF Golf and Country Club nog als gedeeld 15de maar de Arnhemse steeg een flink aantal plaatsen met de ronde in 67 (-5) slagen en een totaal van -8 over 54 holes. Het leverde uiteindelijk een gedeeld derde plaats op, haar beste resultaat van het seizoen.

‘Hier ben ik heel blij mee natuurlijk, zeker met vandaag,’ zei Van Dam. ‘Ik stond na twee dagen te ver achter om nog echt mee te doen voor de zege. Ik lip vandaag uit met mijn putts op 16 van drie meter en op 18 van anderhalve meter voor birdie. Als je dan in het clubhuis aankomt en je ziet dat de leiders op -10 staan, dan baal je nog wel een beetje, maar ik moet reëel zijn. Het enige wat ik vandaag kon doen is een goede ronde spelen, en dat heb ik gedaan’, zegt Van Dam die met haar gedeelde derde plaats (samen met Carlota Ciganda en Sarah Kemp) een cheque van € 16.178 ontving.  

‘Ik maak vandaag drie foutjes: twee drieputts en sla een slechte bal van de tee’, vertelde Van Dam over haar goede spel. ‘Voor de rest was het gewoon heel goed. Dit jaar ben ik vaak toernooien goed gestart en kon ik in het weekend niet veel winst meer boeken. Nu maak ik op de laatste dag een mooie sprong voorwaarts. Dit is een baan die mij niet ligt, want ik heb mijn driver niet gebruikt deze week. Ik sla twee keer houten-3 van de tee en voor de rest is het alleen maar ijzer-3, puur om de bal in het spel te houden. In de voorbereiding heb ik mijn game plan gemaakt en gezegd dat ik niet voor twee voor de green ga op de par-5’s en de twee driveable par-4’s ook niet aanval. Als je hier de fairway mist maak je door de hazards en de hoge rough heel snel een dubbel bogey of erger. Dat zie je ook aan de hoeveelheid extreme scores. Ik heb hier al twee jaar gespeeld en genoeg fouten gemaakt om daar van te leren. Het doel was om zoveel mogelijk fairways en greens te raken, en dat is gelukt, want ik mis in 54 holes één fairway en zes greens. Ik heb mezelf wel heel veel kansen gegeven. De eerste twee dagen heb ik matig geputt, maar vandaag gingen er wat meer putts in’, zegt Van Dam.

Van Dam: ‘De tour heeft schandaldig gehandeld’

En dan de smog, die inmiddels zo hoog is in de miljoenenstad New Delhi dat er wordt gesproken van een ‘gaskamer’. Van Dam, die door de vuile lucht tijdens het spelen op zaterdag extra zuurstof kreeg toegediend van een dokter, had daar ook nog wel wat over te zeggen. ‘Ik vind dat de tour deze week schandalig heeft gehandeld. Je kan tot 170 meter je bal zien landen en dan ben je hem kwijt in de smog. Ze hadden extra spotters ingezet om aan te geven waar je bal heen ging, maar wat betreft de gezondheid van de speelsters, wat natuurlijk veel belangrijker is, was dit echt belachelijk. Iedereen liep met maskers. De tweede dag ging ik tegen de grond en moest ik aan het zuurstof in de baan met een dokter. We hebben met de toernooiorganisatie gesproken en die heeft aangegeven dat ze weten dat het qua veiligheidsnormen niet veilig is, maar dat het aan ons zelf is om te bepalen of we willen spelen. Het toernooi is bang om sponsors te verliezen en een slechte indruk te maken. “Als je niet wilt spelen, trek je je maar terug” hebben ze tegen ons gezegd. Dat hebben tien of twaalf speelsters gedaan.’

Van Dam zelf overwoog ook om niet te starten in de extreme vuile lucht in New Delhi. ‘Ik heb er ook lang aan gedacht om niet te spelen, maar mijn swing voelde goed, ik had een goed game plan en had zin om te spelen. Achteraf is dat misschien geen goede keuze geweest. Wij zitten zo’n twintig kilometer van Delhi af en hier is het al heel slecht. De scholen zijn dicht en mensen worden geadviseerd om de straat niet op te gaan, en wij gaan 54 holes golfen. Er zijn hier fijnstofwaardes tussen de 400 en 450 gemeten terwijl de norm in Nederland volgens mij 20 is. Ik kijk er naar uit om hier morgenochtend weg te gaan. Dit was schandalig en ik denk dat dit nog wel een staartje krijgt. Dit resultaat neem ik mee, en ik kom hier hopelijk nooit meer terug. Nu snel de pijlen op volgende week en het toernooi in China. We spelen op een baan die mij goed ligt en al twee keer in de top 20 ben geëindigd’, aldus Van Dam.

Tied 2-2 Asia - Rest-of-the-World.

With Olivia Cowan and Amelia Lewis.

NR5 & 2020

Anne van Dam

Victory number 5 on the Ladies European Tour at the end of November 2019 already feels like a … More

Europe won The Solheim Cup for the first time since 2013 after an incredible finish to the final day singles, which ended with Suzann Pettersen holing the decisive putt on the 18th green.

Anne van Dam

Team USA looked set to retain the trophy when they needed a half point from any of the … More

LET 4th win ActewAGL Canberra Classic

Anne van Dam

Anne Van Dam from the Netherlands has surged home on the final nine to win the Canberra Women’s … More

GOLF CHANNEL MORNING DRIVE.

Anne van Dam

After the tournament victory in Spain, I trained this week with coach David Dickmeiss on my Dutch homecourse … More

THE 4744KM ROAD TRIP

Anne van Dam

After I played most of this summer in America, I was looking forward to 3 tournaments in a … More

Estrella Damm Mediterranean Ladies Open

Anne van Dam

 WIN NR2!!! Anne Van Dam delivered on her enormous potential as she romped to an eight-shot victory in … More

Evian Championship

Anne van Dam

The last Major victory of the season became, after a final round in 68 strokes, a prey for … More

Season update

Anne van Dam

Interview with Martijn Paehlig for Golfers Magazine (Tuesday sep 4th) https://golfersmagazine.nl/tour/van-dam-klaar-voor-slot-seizoen Van Dam ready for season finale The last … More

ISPS Handa Women’s Australian Open.

Anne van Dam

I could not play as strong as last week in Canberra. It was a struggle on this very … More

Ready to start 2018 LET-Oates Vic Open Australia.

Anne van Dam

After Holiday Season and 2018 preparations with coach David in Florida I am ready to play again. The … More

Klaar voor volgende stap.

Anne van Dam

Publicatie NGF 12 december 2017 Anne van Dam, Nederlands beste golfster, is klaar voor een volgende stap in … More

Omega Dubai Ladies Classic, Emirates Golf Club.

Anne van Dam

A change of putter worked wonders for long-hitting Anne Van Dam who blistered the front nine to move … More

The Road to LPGA 2018 – Olympic Games Tokyo 2020.

Anne van Dam

6 december 2017 Redactie GOLF.NL Van Dam wil jaar goed afsluiten in Dubai Na de teleurstelling van het mislopen … More

Hero Indian Women’s Open.

Anne van Dam

8 Birdies in final round for a fabulous 67 and top5 result again. Saturday -2 with an eagle … More

Practice day with Noa van Beek.

Anne van Dam

Tuesday I came home from the LPGA Qualifying in Florida. Today I had a practice day and 9 … More

Lacoste Ladies Open de France

Anne van Dam

Thursday 6 birdies -5, T2 for both Me and Justine. Nice playing together and having a solid round. … More

Andalucia Costa del Sol Open de Espana Femenino.

Anne van Dam

With a bogey free round and 3 birdies I made a solid 69 on Thursday. Friday I made 5 birdies … More

I love this course Kingsbarns Links.

Anne van Dam

Top story from Ladies European Tour. Anne Van Dam from the Netherlands made the most of her morning … More

Aberdeen Asset Management Ladies Scottish Open.

Anne van Dam

I am playing Aberdeen Asset Management Ladies Scottish Open at Dundonald Golf Links for the 3rd year. For the … More

Ladies European Thailand Championship.

Anne van Dam

Tuesday 04 July 2017 – Quote from Ladies European Tour. The top Ladies European Tour stars in the … More