Driving average 285 yards.

3rd round with Wikstrom + Kerr.

Anne van Dam wordt 4de in Open de France

8 oktober 2017 Redactie GOLF.NL

Anne van Dam is gedeeld vierde gewonnen in het Lacoste Open de France. De wedstrijd van de Ladies European Tour werd gewonnen door de Amerikaanse Cristie Kerr. Anne van Dam, die één keer gewonnen heeft op de Ladies European Tour, speelde een sterk toernooi. Tot de laatste negen holes stond ze alleen tweede achter de uiteindelijke winnaar Cristie Kerr. Op de eerste negen van de slotronde maakte Van Dam vier birdies. Op de laatste negen stopte de birdiemachine en moest ze vier bogeys noteren. Met een slotronde in 70 slagen (par) op Golf de Chantaco en een totaal van zeven onder par eindigde de 22-jarige Arnhemse tien slagen achter Kerr.

‘Op dit moment ben ik gewoon teleurgesteld’, zei Van Dam kort na de wedstrijd bij Biarritz. ‘Ik heb de hele week goed staan spelen, maar heb enorm veel laten liggen op de greens en daar baal ik enorm van. Zeker mijn tweede negen vandaag, ik raak 17 greens in de slotronde en maak drie 3-putts en een 4-putt. Mijn vier bogeys is het verschil tussen vierde en tweede worden en dat is gewoon enorm zuur. Zeker omdat mijn lange spel echt goed is maar ik er niet alles uit heb kunnen halen. Nu evalueren en de positieve dingen eruit halen en dan een goede week trainen richting Q School’. Van Dam hoop dit jaar in Qualifying School van de LPGA Tour een kaart te veroveren voor het hoogste niveau in damesgolf. De Nederlandse is na het Frans Open nummer 16 op de de jaarranglijst van de Europese Tour.

 

 

Sunday 27 holes Lacoste Ladies Open de France

Sunday 27 holes Lacoste Ladies Open de France

Thursday 6 birdies -5, T2 for both Me and Justine. Nice playing together and having a solid round. I moved to 105 birdies so far this year. Unfortunately I didn’t play Friday due to heavy rain. 2nd round will resume Saturday. The 2nd round was solid with 4 birdies, 1 bogey for 67/-3 and a 2nd position. The 2nd round also started Saturday 17.28, I could stay in the flow with pars + birdie on h7par 5. Unfortunately we played the last 9th hole during sunset 19.37, and the last putt in de darkness resulting in a 3-putt bogey.

So now I am 2nd [behind Kerr], having some hours sleep, than the remaining 27 holes on Sunday.

 

Playing with Justine + Hannah.

With my mate Justine.

Lacoste Ladies Open.

Lacoste Opening Party.